Smještaj na otoku Krku
 
Informacije
 
Kako do nas?
 
 
Izleti na otoku i kopnu
 
Aktivni odmor
 
 
     
 

Baška, otok Krk

 
  Baška, otok Krk  
     
 

Općenito:

Baška je najpoznatije turističko središte na otoku Krku, najvećem otoku na Jadranu koji je svojim položajem najbliži tržištu srednje Europe.

Položaj Baške omogućio je mjestu neprekidni razvoj i prosperitet, a u današnje vrijeme i prepoznatljivost u turističkom okruženju, te je Baška jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija hrvatskog Jadrana.

Smještena u pitomoj dolini, u zaljevu, okružena vinogradima, maslinicima, brnistrom, sa slikovitom pozadinom krševite planine Velebita i otočića Prvića, koji kao da štite sa svih strana jedinstvenu šljunčanu plažu dugu 1800 m, za koju s pravom kažu da je jedna od najljepših na Jadranu.


Smještaj:

Baška je poznata po smještajnim objektima visoke kvalitete što se odnosi na hotele, kampove i privatne smještajne objekte.

Hoteli raspolažu smještajnim jedinicama visoke kategorije (do četiri zvjezdice) apartmani, vile i sobe u privatnom smještaju (do tri zvjezdice). Hoteli i apartmani nalaze se uz samo more, u blizini poznate bašćanske plaže, a svega nekoliko minuta od samog središta mjesta.

AC "Zablaće je smješten uz "Velu plažu", ima dvije zvjezdice, nudi uređene parcele, sanitarne prostore, trgovine i ugostiteljske objekte u blizini.

Naturistički kamp "Bunculuka", smješten je u obližnjoj romantičnoj uvali, okružen zelenilom mediteranske makije. Ima tri zvjezdice, moderno je opremljen, ima trgovinu i restaurant (Bunculuka).

Informacije i rezervacije za privatni smještaj mogu se dobiti od ljubaznog osoblja turističkih agencija (telefonom, e mailom, poštom i faxom).


Baška

Klima:

Posebno će Vas dojmiti izuzetno bogatstvo nedirnute prirode.
Baška ima obilježja mediteranske klime, ugodna proljeća, topla ljeta sa minimalnim padalinama, blage jeseni i vjetrovite zime.

U ljetnim mjesecima, temeperature mora dosežu do +25C, a sezona kupanja traje od svibnja do listopada. U Baški pušu vjetrovi koji i daju obilježja pojedinim godišnjim dobima, najčešće bura, vjetar koji prevladava zimi, jugo u proljeće i jesen, a sjeverozapadnjak - maestral ljeti

Jeste li znali:
Najljepši mjesec s najstalnijim vremenom je mjesec srpanj (najtopliji, najsunčaniji, najvedriji mjesec). Rekordne najviše vrijednosti temperature se mogu zadržavati do 36 °C (1998.g.)

Rujan je mjesec pretežito ugodnog vremena kasnog ljeta i rane jeseni. Srednja je mjesečna temepratura u prosjeku 20 ° C, topline ne nedostaje, te je još uvijek ugodno za kupanje. To je vrijeme pogodno za berbu grožđa.

Baška ima 2500 sunčanih sati godišnje.
Prosječna temperatura zraka je 22, a temperatura mora 25 C.


Baška

Kultura:


Baška posjeduje jednu od najimpresivnijih i najstarijih kultura u Europi. Svojom kulturnom baštinom i ponudom uopće, definitivno je jedno od najinteresantnijih i najprimamljivijih mjesta na hrvatskom Jadranu i Europi uopće.
Baška je poznata u povijesti po glasovitoj Bašćanskoj ploči, ali posjeduje i druge vrijedne kulturne znamenitosti koje plijene pažnju, stara jezgra mjesta, ostaci rimskih naselja te sakralni spomenici kulture.


 
   
 

Smještaj Baška

 
 
     
Apartmani Diana, Baška
Apartmani Diana , 2 x 1/4 (2+2) i 2 x 1/2 (1/2)
Smještaj u četri lijepa apartmana. U ponudi su dva apartmana 1/4 (2/2) i dva apartmana 1/2 (1/2).
 
     
 
     
   
     
 

Gdje se nalazi Baška?

 
 
 
Baška
 
 
 
 
 

Multimedia (Fotografije), Baška

 

 

Kontakt i suradnja
 
Taxi, rent a car, rent a bike...
 
 
Nautika
 
Gastronomija na otoku Krku
 
 
Noćni život na otoku Krku
 
 
Multimedia sadržaj
 
Nekretnine na Krku
 

 

 

 

     
Klimno.net- The official site
 
Domino Web Design Početna stranica Na vrh stranice